lauantai 28. syyskuuta 2013

Tölkkiklipsuvirkkailua

Innostuin kesällä tölkkiklipsuista tehdyistä koruista ja laukuista, mutta koska en ole paljon peruskoulun jälkeen virkannut, niin totesin tarvitsevani hommaan opastusta. Pääsin onneksi Työväenopiston kurssille "Virkataan tölkinavausrenkaista", joka alkoi viikko sitten perjantaina tölkkiklipsuihin tutustumisella ja niiden muokkaamisella käsitöihin sopivaksi. Viikon verran oli aikaa hankkia sitten tarvikkeita ja tänään ja huomenna tehdään varsinaiset käsityöt. Tässä tämän päivän saavutuksia...


Tässä rannekoru, jonka virkkasin ensimmäisenä. Halusin oppia tekemään isoa, sileää pintaa, jos joskus myöhemmin innostun vaikka tekemään laukun. Laukkuun käy siis tämä sama tekniikka, kerroksia vaan tulee luonnollisesti aika paljon enemmän. Niin ja sitten täytyy tietty virkaata myös pohja ja päädyt. Laukkuun klipsuja menee helposti vähintään 300 kappaletta samanlaisia klipsuja. Minun varastoni on tällä hetkellä ehkä yhteensä noin 300 klipsua - ja siinä on ainakin kolmea eri mallia. Ehkä muutenkin on ihan hyvä aloittaa tämmöisistä vähän helpommista ja pienemmistä töistä, niin saa tekniikan haltuun ilman, että tuskastun työn suuruuteen. Aluksi virkkaaminen ja klipsujen käsissä pitäminen yhtäaikaa tuntui ihan epätoivoiselta, mutta yllättävän nopeasti sain ideasta kiinni ja virkkaaminenkin alkoi sujua. :)


Kiinnitys on magneettisella korulukolla, joka on helppokäyttöinen, mutta ei ehkä ihan niin vahva kuin olisin toivonut. Kovin kovaa nykäisyä ei tarvitse, kun lukko aukeaa...

Virkkaamisen lisäksi pujottelin pari kaulakorua satiininauhalla. Tässä tummansinistä satiininauhaa ja kiinnitys sydämen mallisella korulukolla. En ole koskaan ennen tehnyt kaulakoruja tms., joihin olisi pitänyt pitänyt kiinnittää lukkoja, joten siinäkin oli uutta oppia tälle päivälle. Tuo on kyllä ihan hauskaa hommaa - ehkäpä innostun jossain vaiheessa kokeilemaan myös esim. helmikoruja.

1 kommentti:

  1. Hienoa. Mun pitää hommata sulle pari kuvaa kivoista helmikoruista, joita yks asiakkaani tekee. Nuo sun klipsu jutut on kauniita ja kunhan saat tarpeeksi siihen laukkuun siitä tulee varmasti upea.

    VastaaPoista

Ihanaa, jos jätät jäljen käynnistäsi kommentin muodossa! Muistathan kuitenkin hyvät käytöstavat kommentoinnissakin, epäasialliset viestit poistetaan.

Thank You for leaving a comment when visiting. However, please remember good manners also when commenting, inappropriate comments will be removed.