perjantai 13. syyskuuta 2013

Tuotesuunnittelua

Tänään oli Käsityökoulun ensimmäinen varsinainen tunti. Ensimmäinen työ oli lähinnä orientoitumista tulevaan. Tuotesuunnittelu oli tunnin teemana ja tekniikkana oli paperimosaiikki tai sekatekniikka, jolloin paperimosaiikin ohella voi käyttää myös esim. värikyniä tai vesivärejä. Minä ajattelin käyttää sekatekniikka, mutta lopulta päädyinkin pelkkään paperimosaiikkiin, kun työstä tuli niin makea pelkällä paperilla. :)

Tehtävänkuvaus oli siis tämmöinen:
Tehdään tuotesuunnittelutyö A3 kokoiselle paperille oppijan valitsemalla tekniikalla. Käyttää voi esimerkiksi vesiväri-, liitu-, puuväri-, tai paperimosaiikkitekniikkaa. Harjoituksen tarkoitus on harjaannuttaa oppijaa omien tuotesuunnittelutöiden tekemiseen, silmälläpitäen omaa portfolion valmistusta.

Lisäksi opettaja rajasi tehtävää niin, että piti kuvata värein omaa syksyään.

Tältä näyttää minun syksyni:

  

Jossain vaiheesssa tuntui, että työstä tulee liian synkkä, kun tummia värejä oli niin paljon ja etenkin sininen levittyi niin laajalle. Mutta valmiina työ tuntui (ja näytti) mielestäni juuri siltä kuin sen kuuluikin. Se näytti nimenomaan minun syksyltäni.

Tämän tekeminen oli hauskaa ja paperi materiaalina tuntui tosi omalta (yllätys, yllätys - korttiaskartelija tykkää paperista!). Silti paperin repiminen ja liimapuikon kanssa työskentely toi jotenkin tosi lapsekkaan olon ja vaikka liima tahmoi sormet ja meinasi välillä käydä hermoille, niin samalla tämän tekeminen oli ihan älyttömän hauskaa! Minähän siis käytän liimaa aika vähän ja liimapuikkoja vielä vähemmän - tykkään yleensä suosia kaksipuoleisia teippejä ja liimakalvoja askarrellessa. Tämä toi kuitenkin mieleen lapsuuden askarteluhetket, jolloin ei todellakaan mitään kaksipuoleisia teippejä tai liimakalvoja käytetty.

Mitäs te lukijat tykkäätte?

4 kommenttia:

Ihanaa, jos jätät jäljen käynnistäsi kommentin muodossa! Muistathan kuitenkin hyvät käytöstavat kommentoinnissakin, epäasialliset viestit poistetaan.

Thank You for leaving a comment when visiting. However, please remember good manners also when commenting, inappropriate comments will be removed.