keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Lohtuaskartelua

Eilen illalla päätin kokeilla suklaakonvehtien tekoa, kun ostin suklaamuotinkin ja olin ajatellut tehdä lahjaksi tänä jouluna makeisia - pitäähän ne toki testata ennen varsinaista lahjasatsin tekoa. Kun konvehtimassa päätyi sitten lattialle, housuille, sukkiin, matolle, seinälle ja keittiön kalusteisiin, niin ketutus oli sen verran kova, että tarvitsin lohtuaskartelua. (Älkää kysykö, että miten se massa sinne lattialle päätyi, kulho vain hyppäsi mikrosta ylösalaisin lattialle.) Lohtuaskartelutuokion seurauksena syntyi kortti ihanalla Wild Rose Studion -leimasimella. Osallistun kortillani C... is for Challenge-haasteeseen, jonka teemana on "Winter is coming".


Kortista tuli joulukortti (vaikkei mun pitänyt niitä enää tehdä), kun testasin FinnStamperilta maanantaina tullutta Hyvää Joulua -leimasinta. Kuviopaperit on Clas Ohlsonilta ostetusta skräppisetistä (miten tuon setin papereita vaan riittää edelleen?), myös tuo tägi on samasta setistä. Kehystin kaikki paperit hopeisella kartongilla ja kiinnitin jäänsiniseen 15x15cm korttipohjaan. Kortti on siis melkoisen kookas, mutta onneksi multa löytyy sopivia kirjekuoria. :) Annabelle eläinystävineen on väritetty ProMarkereilla ja lisänä on hieman Sticklessiä sävy "Frosted lace". Tägi on kiinni helmihaaraniitillä ja teksti on tosiaan leimattu FinnStamperin leimalla. Lumihiutaleet on tehty Fiskarsin kuviolävistäjillä ja kuorrutettu Sticklessin sävyillä Frosted Lace ja Diamond.

Tuli muuten aika erillainen tunnelma tähän korttiin kuin mitä aikaisempaan, jossa käytin samaa Annabelle-leimasinta. Värit vaikuttaa kyllä ihan hirveän paljon fiilikseen. Itse pidän tästä kokonaisuutena ehkä enemmän, mutta punainen asu aiemmassa kortissa kyllä hivelee silmää. Mitä mieltä sinä olet?

Joululeimasimen lisäksi tilasin FinnStamperilta muutaman muunkin tekstileiman, muun muassa "Valoa pimeyteen" ja "Piparin tuoksua...". Maanantai olikin onnenpäivä, kun sain kaksi eri leimasinpakettia postissa. FinnStamperin paketin lisäksi sain vihdoin paketin Uudesta Seelannista. Voitin joku aika sitten Penny Black and More Challenge -haasteessa lahjakortin FlonzCraftin verkkokauppaan ja pääsin tilaamaan leimasimia $20 arvosta! Paketti matkasi melkoisen kauan, mutta kannatti odottaa sillä nyt minulla on kasa ihania uusia leimasimia odottamassa

http://www.flonzcraft.com/index.php?route=common/home

Long story short: I needed some comforting time at my crafts desk yesterday after disastrous chocolate making. This is what I created and I participate with this card to C... is for Challenge, where the challenge theme #10 is "Winter is coming". The stamp is Wild Rose Studio's Annabelle, which is colored with ProMarkers. Papers are from a winter themed scrap set and the snowflakes are made with Fiskars's Lever Punches. I used some Stickles both in the image and snowflakes. The stamp says "Merry Christmas" in Finnish.

8 kommenttia:

 1. IHANA! Ihan täydellinen tunnelma tuossa kortissa. Nuo sinisen värit tekevät tuosta paljon "suomalaisemman" joulukortin kuin se edellinen. Jos ei sitä ole vielä mihinkään osoitettu ostaisin sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö sulle riittänyt ne 51 korttia? ;) Minä otan tuon mukaan, kun tullaan käymään.

   Poista
 2. Toiset syö lohtusuklaata, mut sulla meni kuppi nurin ja piti sit askarrella ;)

  Ps. mä olen sellainen old-shcool-askartelija enkä muuten tiedä mitä stanssaus tarkoittaa.. ..jaksatko selittää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tapansa lohduttautua kullakin. :)

   Stanssaus tarkoittaa muotoonleikkaamista erilaisilla muoteilla. Stanssit on siis erilaisia muotteja, joissa on leikkaava terä, ja niitä käytetään stanssauslaitteen kanssa. Hmm, mikä mahtaakaan olla laitteen oikea suomenkielinen termi... *googlaa* Sinelli ainakin käyttää nimeä Big Shot -leikkuri. Englanniksi "die cutting machine". Käytännössä tuo tapahtuu niin, että leikattava materiaali (joka voi olla paperia, kartonkia, pahvia, muovia, huopaa, kangasta tms. - vähän terästä riippuen) laitetaan yhdessä stanssin kanssa leikkuualustojen väliin ja sen jälkeen mankeloidaan laitteesta läpi, jolloin mankelin ja leikkuualustojen voima painaa terän materiaalista läpi. Leikkureita on useita erilaisia, mutta yksi yleisimmistä on ehkä tuo minultakin löytyvä Sizzixin Big Shot. Stansseissa on valinnan varaa sitten merkkien suhteen vieläkin enemmän ja erilaisia kuvioita on loputtomasti.

   Joku enempi pro-askartelija osaisi kertoa varmaan enemmänkin, mutta toivottavasti tämä valaisi edes vähän. :)

   Poista
 3. Hi

  Lovely card. Thanks for joining us at c... is for challenge and good luck.

  Hugs
  Claudia

  VastaaPoista
 4. What a sweet card, love this winter scene. I would like to thank you for entering my ‘C… is for challenge’ blog and I wish you good luck in the draw.
  Hugs,
  Anna xxx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh thank you Anna! And great challenge by the way. :)

   Poista

Ihanaa, jos jätät jäljen käynnistäsi kommentin muodossa! Muistathan kuitenkin hyvät käytöstavat kommentoinnissakin, epäasialliset viestit poistetaan.

Thank You for leaving a comment when visiting. However, please remember good manners also when commenting, inappropriate comments will be removed.