tiistai 5. marraskuuta 2013

Embossausta

Viikonloppuna ehdin vihdoin kokeilla embossausta kuumailmapuhaltimella. Koska ystävän kartongeista oli vielä materiaalia jäljellä tägeihin, niin jatkoin tägitehtailua. Musteena käytin VersaMark Dazzle -mustetta, sävy "champagne". Kohojauheena oli puolestaan Rangerin kirkas Embossing Powder.

Hommahan toimii siis niin, että kuva leimataan vesipohjaisella musteella ja sen jälkeen kuorrutetaan kohojauheella niin, että koko kuva peittyy kauttaaltaan. Ylimääräiset jauheet kopistellaan paperille, josta ne on helppo kaataa takaisin purkkiin. Sen jälkeen kuumailmapuhaltimella sulatetaan kohojauhe. Helppoa kuin heinänteko, etenkin kun oli ammattilaisen vinkit pohjalla vierailtuani Sinellin messuosastolla... Eli kannattaa aloittaa yhdestä kohdasta ja kuumentaa hitaasti liikutellen niin kauan, että jauhe alkaa sulaa. Sen jälkeen sulatus sujuukin ihan hujauksessa ja jäljestä saa varmasti tasaisen.

Leimasimet on vanhoja tuttuja: Finnstamperin tekstileima, AladinEn lankakerät, nappi ja nauha, sekä Tiimarista ostetun leimasinsetin vanha ompelukone. Kaikissa on sama muste ja kohojauhe, mutta kuten näkyy, eri värisellä kartongilla saa todella erilaisen efektin aikaan. Tuossa oikeanpuoleisimmassa on oikeasti hopeinen kartonki, mutta kamera halusi näköjään tehdä siitä luonnonvalon kanssa vaaleansinisen...

2 kommenttia:

  1. Oliko ihan eka kerta, kun teit jotain tuolla uudella systeemillä? Tuo musta on tehokas. Onko jauheita saatavana eirvärisinä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli joo eka kerta, lukuunottamatta yhtä kokeilua Sinellin messuosastolla I love me -messuilla. Missään ei ole mustaa, noissa kaikissa tägeissä on sama, kirkas kohojauhe. Ruskean kartongin kanssa se vain näyttää tosi tummalta. Jauheita saa eri värisiä, samaten tietty musteita. Itse ajattelin aloittaa tämmöisellä aika moneen sopivalla eli kirkkaalla.

      Poista

Ihanaa, jos jätät jäljen käynnistäsi kommentin muodossa! Muistathan kuitenkin hyvät käytöstavat kommentoinnissakin, epäasialliset viestit poistetaan.

Thank You for leaving a comment when visiting. However, please remember good manners also when commenting, inappropriate comments will be removed.